Het onderhouden van een houten vloer

Wanneer je een woning inricht kan je voor veel verschillende soorten vloeren kiezen. Zo zien we tegenwoordig vaak PVC vloeren en tegelvloeren terugkomen, maar toch blijven houten vloeren de populairste vloeren in Nederland. Veel mensen kiezen voor houten vloeren door hun tijdloze, warme en vooral ook knusse uitstraling. Houten vloeren worden dan ook gezien als de mooiste vloeren die er zijn. Echter is het wel belangrijk dat je houten vloeren goed onderhoud, aangezien ze anders snel achteruit kunnen gaan. In dit artikel vertellen we jou hoe jij de houten vloeren moet onderhouden.

Voorzorg

De voorzorgsmaatregelen zijn eigenlijk het belangrijkst als het gaat om houten vloeren. Het eerste aandachtspunt is dan ook de schoenen die je aandoet wanneer je op een houten vloer gaat lopen. Schoenen zoals naaldhakken zijn namelijk niet de grootste vrienden van houten vloeren. Deze schoenen zorgen namelijk voor putten in de vloeren, wat erg lelijk eruit ziet. Hiernaast kunnen ook bepaalde meubels voor krassen en gaten in de vloeren zorgen. Wanneer je een houten vloer hebt, is het dus handig om met beschermende dopjes te werken. Ten slotte zijn veeg matten bij deuren erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat er minder viezigheid binnenkomt. Zand kan namelijk op de houten vloer werken als schuurmiddel en de vloer beschadigen.

Hoe moet ik een houten vloer onderhouden?

Onderhouden van de houten vloer

Veel mensen denken dat het onderhouden van een houten vloer erg lastig is, maar dit valt reuze mee. Het is belangrijk dat je de vloer regelmatig goed schoonmaakt, maar dit kun je al eenvoudig doen door de vloer stof te zuigen. Hiernaast kan het handig zijn om de vloer regelmatig een nieuwe laklaag te geven. een laklaag zorgt ervoor dat de vloer goed beschermt is en er ook nog eens mooi uit ziet. Op www.verf.nl vind je dan ook allerlei goede soorten lakverf, waaronder de lakverf van Trae Lyx

Reparatie van een houten vloer

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je houten vloer een keer kapot gaat door een scheurtje of krassen op de vloer. Veel houten vloeren zijn gelukkig zo gemaakt dat krassen eenvoudig worden kunnen weggewerkt. Door simpelweg de vloer licht te schuren en een nieuwe, goede laklaag toe te voegen kan je een vloer weer zo mooi als vroeger maken. Grote gaten en scheuren zijn wel lastig te repareren, maar kunnen natuurlijk wel een unieke uitstraling geven aan de woning. Toch denk ik dat je liever je vloer mooi en netjes houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *