Onderhoud van je inboedel

Je bent blij met je inrichting. Maar dan wil je natuurlijk je meubels goed laten blinken in je woonkamer. Het heeft een stevige duit met centen gekocht, dus je wilt er ook zuinig op zijn. Wanneer je de meubels hebt gekocht, kunnen we je hier een aantal tips geven om je meubels extra te laten onderhouden.

Zorg voor dat je ze insmeert

Je meubelen moet je eigenlijk vertroetelen. Eens in de zoveel tijd moeten ze een stevige onderhoudsbeurt krijgen. Wanner je veel foute meubels hebt, is het verstandig om ze in te vetten met houtonderhoudspul. Dit is een soort beschermlaagje wat intrekt in het hout en ervoor zorgt dat er niet zomaar krassen en deuken in de tafel kan ontstaan.

Stof de meubelen elke week af

Het is niet alleen goed voor je eigen hygiƫne, maar ook van die van een ander. Daarnaast is het goed voor de meubelen zelf: stof ze even af. Een kleine moeite uiteraard.

Stofzuig ook onder de meubelen

Wat mensen wel eens vergeten is dat ze nauwelijks onder de meubelen stofzuigen. Ze zijn dan zo druk doende, dat ze eigenlijk niet onder de meubelen even kijken. Hier komt een hele lading stof te liggen, waar ook wel eens andere objecten kunnen verdwijnen waar je lang op zoek naar bent geweest.

Hier boven lees je een drietal tips die te maken hebben met het onderhouden van je meubelen. Hopelijk heb je er wat aan. Veel succes met het schoon houden van je meubelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *