Zo creëer je een strakke look in de tuin

Er zijn nogal wat verschillende soorten tuinen. Je kunt je tuin zien als niets anders dan een functioneel stukje grond waar de fietsen in gezet kunnen worden. Kale tegels en een grijze schutting vind je genoeg. De tuinset, lounge bank en een vaste barbecue hebben een prominente plek in jouw tuin. Als je groene vingers hebt, dan maak je van jouw tuin een klein groen paradijs. Een grindpaadje, appelboom en netjes gesnoeide heg. Seizoensbloemen maken het af. Strak is de trend van nu. Hoe kun je jouw tuin een strakkere look geven zonder jouw stijl te veranderen?

Strak met weinig groen

Als je een tuin met weinig groen een strakkere look wilt geven, begin dan met opruimen. Dat geldt voor de tuin, maar zeker ook voor de schuur. Als je de schuur wat leger krijgt, kun je spullen die nu los in je tuin liggen netjes opbergen. Wat ook erg helpt voor een strakkere look, is om al het onkruid tussen de tegels weg te halen. Je kunt het ook wat groter aanpakken. Moderne donkergrijze tegels en betonbanden geven de tuin een industriële strakke look.

Strakke tuinen zelf ontwerpen

Strak met veel groen

Een groene tuin is mooi, maar de tuin kan gemakkelijk een beetje chaotisch worden. Zeker in het voorjaar groeit en bloeit de tuin en voor je het weet, kun je niet eens meer bij het tuinhek komen. Om de groene tuin een strakkere look te geven, kun je ook hier het beste beginnen met opruimen. Haal alle dode plantenresten van vorig jaar weg. Gooi ook alle plantenbakken en bloempotten die beschadigd zijn meteen weg. Nu heb je overzicht en kun je de vaste begroeiing snoeien. Less is more, ook in de groene tuin. Bedenk van tevoren een thema voor je tuin en koop allen de seizoensplanten die bij het thema passen. Plant alleen die en houd je verder in bij het kopen van planten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *