Een nieuwe bank nodig?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe bank kun je kiezen voor een rechte bank of een hoekbank. Beide types hebben voor- en nadelen en deze kan je tegen elkaar opwegen. Wellicht heb je al een voorkeur omdat je in de meeste gevallen al ervaring hebt met in ieder geval één van deze types.

Welke keuze moet ik maken?

De keuze die je maakt zal in veel gevallen deels afhangen van de vorm van je woonkamer. Er zijn woonkamers waarin een hoekbank erg goed tot zijn recht komt en waarin deze het functioneelst is. Denk hierbij aan een grote woonkamer die een groot formaat heeft. De plek waar de bank komt te staan zal niet erg smal zijn, anders kan een deel van de bank tamelijk in de weg staan. In het geval van een smalle woonkamer lijkt het verstandiger voor een rechte bank te gaan. Deze kun je eventueel nog wat uitbreiden met een hocker. Op deze manier kun je toch nog een hoekje creëren en zo haal je er toch nog het voordeel uit van een hoekbank.

Hoe creëer is de meeste zitplaatsen?

De keuze zal ook afhangen van hoeveel personen er op de bank moeten kunnen plaatsnemen. Een hoekbank biedt over het algemeen zitplaats voor meer personen dan een rechte bank. Wanneer je voor een rechte bank kiest is het ook weer leuk om hier 1 of 2 stoelen bij te plaatsen zodat er toch meer zitplaatsen gecreëerd worden. Zowel hoekbanken als rechte banken worden aangeboden met een verschillend aantal zitplaatsen. In sommige gevallen kun je je bankstel zelfs in het geheel zelf samenstellen. Zo voldoet hij compleet aan jouw wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.