Alarminstallatie in huis

Alle alarminstallaties werken met hetzelfde basisprincipe; het beveiligen van toegangspunten, zoals deuren en ramen, evenals binnenruimte met kostbaarheden zoals kunst, computers, geweren en muntenverzamelingen. ongeacht de grootte van uw huis, is het enige echte verschil het aantal beveiligingscomponenten dat in het hele controlepaneel wordt gebruikt.

Wat is een beveiligingssysteem?

De meest elementaire definitie van een beveiligingssysteem is te vinden in de naam. Het is letterlijk een middel of methode waarmee iets wordt beveiligd door een systeem van interworking componenten en apparaten.

In dit geval hebben we het over thuisbeveiligingssystemen, dit zijn netwerken van geïntegreerde elektronische apparaten en we werken samen met een centraal bedieningspaneel om ons te beschermen tegen inbrekers en andere potentiële indringers thuis. Ook wel een alarminstallatie genoemd.

Een typisch huisbeveiligingssysteem omvat:

  • Een bedieningspaneel, dat de primaire controller is van het beveiligingssysteem van een huis
  • Deur en raamsensoren
  • Bewegingssensoren, zowel binnen als buiten
  • Bedrade of draadloze beveiligingscamera’s
  • Een sirene met hoge decibel of alarm
Alarminstallatie in huis
Een alarminstallatie heeft een afschrikwekkend effect

Hoe werkt een beveiligingssysteem?

Systemen voor woningbeveiliging werken op het eenvoudige concept van het beveiligen van toegangspunten tot een huis met sensoren die communiceren met een bedieningspaneel of een commandocentrum dat op een geschikte locatie ergens in huis is geïnstalleerd.

De sensoren worden meestal geplaatst in deuren die leiden naar en van een huis, evenals gemakkelijk bereikbare ramen, open deuren, vooral die op grondniveau. Open ruimtes in woningen kunnen worden beveiligd met bewegingssensoren.

Wat zijn de voordelen van een huisbeveiligingssysteem?

Talloze studies tonen aan dat huizen zonder beveiligingssystemen in vergelijking met mensen met professioneel gemonitorde systemen tot drie keer zoveel kans hebben om te worden ingebroken omdat inbrekers van nature opportunistisch zijn en op zoek zijn naar gemakkelijke doelen. Woningen zonder beveiligingssystemen staan ​​hoog op hun lijst.

Wanneer je een professioneel thuisbeveiligingssysteem hebt geïnstalleerd en dit laat zien door raamstickers en tuinborden weer te geven, laat je inbrekers weten dat de kans groot is dat ze zullen falen en worden gepakt.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om uw huis op afstand te beheren. Hiermee kunt u uw beveiligingssysteem over de hele wereld activeren en deactiveren via een apparaat met webtoegang, controleren wie er aankomt en uw huis verlaat, maar ook een paniekknop gebruiken om onmiddellijk een reactie van uw alarmcontrolebedrijf te krijgen.

Ten slotte bieden de meeste thuisverzekeringsbedrijven grote kortingen – tot 20 procent – wanneer u een thuisbeveiligingssysteem bij u thuis heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *