De voordelen van een waterbed

Een waterbed heeft een met water gevulde matras. Maar waarom zou je hier eigenlijk voor kiezen? Wat zijn de voordelen van een waterbed? Je leest het hieronder.

Ondersteuning voor drukpunten

Een waterbed helpt de druk op je schouders, heupen en knieën te verminderen. Als je lichaam goed ondersteund wordt, blijft je wervelkolom in zijn natuurlijke positie. Daardoor helpt een waterbed bij gewrichtspijnen. Het helpt om nek- en rugpijn te voorkomen. Harde matrassen zijn zeker niet de oplossing voor orthopedische pijn, waterbedden daarentegen bieden wel een betaalbare oplossing. Je kunt ook de warmte van de matras aanpassen. Dit biedt een aanzienlijke verlichting voor mensen die lijden aan artritis, lage rugpijn en andere orthopedische aandoeningen.

De constructie zorgt voor minimale beweging tijdens je slaap

Sommige waterbedmatrassen zijn geconstrueerd met tussenschotten om een maximale ondersteuning te bieden en om voor een minimale beweging te zorgen tijdens je slaap. Veel schuimmatrassen brengen beweging en energie over, de beweging van de ene partner kan de slaap van de andere verstoren. Het is mogelijk om waterbedden aan te schaffen met volledig gescheiden helften.

voordelen waterbed
Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Allergieën en hooikoorts voorkomen of verminderen

Degenen die lijden aan hooikoorts en andere soorten allergieën zullen zeker baat hebben bij een waterbedmatras. Stof is gemakkelijk te verwijderen en de huisstofmijt kan niet lang overleven op het oppervlak van een waterbed. Het vinyloppervlak is volledig ondoordringbaar voor huisstofmijt en het hele oppervlak van de matras kan worden gezuiverd van stof, mijten, schimmels en bacteriën. Je kan desgewenst gebruik maken van bleek- of antiseptische oplossingen. Het oppervlak is ondoordringbaar, ongeacht de reinigingsvloeistof die je gebruikt.

Vermindert slaapstoornissen

Veel mensen die het moeilijk vinden om in te slapen, hebben gemerkt dat ze op een waterbed de neiging hebben om makkelijker en sneller te slapen. Als je problemen hebt om in slaap te raken, dan kan een waterbed je misschien helpen. Veel mensen vinden het oppervlak van een waterbedmatras ontspannend. Als inslapen of doorslapen een probleem voor je is, dan is een waterbed waarschijnlijk het proberen waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *