RVS scharnieren kopen

Wilt u weten welk type scharnier te kiezen voor elk deurmodel? Zoals u weet, hangt de goede werking van deuren en ramen af van de keuze van goede accessoires, in staat om ze goed bevestigd te houden aan de deurposten en de goede werking van de montage te garanderen. In feite zijn de scharnieren aanwezig in vrijwel alle deuren van een huis, de ingangsdeur, de deur van de badkamerkast. Daarnaast zijn sommige scharnieren te vinden in opbergdozen of zelfs in decoratieve dozen. Wat moet je weten over deze onderdelen? In deze post zullen we beter uitleggen welk type scharnier ideaal is voor elk deurmodel. Volg het!

RVS scharnier
Welk scharniertype past bij mijn deur?

Scharniertype

Scharnier voor deur

De deurscharnieren moeten tussen de deur en de aanslag worden geïnstalleerd. Ze zijn te vinden in twee modellen: de meest voorkomende heeft twee platen, ook wel bekend als vleugels, met elkaar verbonden door een verticale pin. Het ongebruikelijke ringmodel wordt aanbevolen voor zwaardere deuren en het is belangrijk op te merken dat de ringen gevoelig zijn voor oxidatie, zelfs als het scharnier is gemaakt van roestvrij staal. Het ideale model zou een model zijn dat het gewicht kan dragen en zelfs de tijd geen ringen nodig heeft.

Meubelscharnier

In het algemeen gebruikt het meubilair een type scharnier dat bekend staat als een veerscharnier, of drukscharnier, dat een systeem heeft dat het openen en sluiten van het meubilair vergemakkelijkt. Het meubelscharnier kan recht zijn, gebruikt worden bij overlappende of gebogen deuren, ideaal voor kasten die in het midden opengaan. Sommige meubelen maken gebruik van het supergebogen scharnier, dat gebruikt wordt in ingebouwde deuren.

Draaibaar scharnier

De draaideur maakt gebruik van een speciaal type scharnier: het draaibaar scharnier. Het fungeert als een draaipunt waarop de deur draait om te openen of te sluiten. Het moet aan de boven- en onderkant van de deur worden geïnstalleerd en kan zowel op lichte als op grote en zware deuren worden gebruikt.

Onzichtbaar scharnier

Minder bekend is dat dit scharnier bedoeld is om zo discreet mogelijk te zijn, want als de deur gesloten is, kunt u hem noch van buitenaf, noch van binnenuit zien. Er zijn modellen voor verschillende gewichtsopties en het kan een alternatief zijn voor het scharnier.

Hoeveelheid

Bij het kiezen van het type scharnier dat in elke deur van uw huis wordt gebruikt, moet u weten welk model geschikt is en hoeveel stukken u moet gebruiken, toch? Dit is essentieel voor de juiste ondersteuning van de deur, ook na vele jaren gebruik. Hoe zwaarder en hoger de deur, hoe meer scharnieren er nodig zijn om de set efficiënt te ondersteunen. Een ingangsdeur heeft bijvoorbeeld vier scharnieren nodig. Een kastdeur daarentegen kan slechts twee scharnieren gebruiken.

Materiaal

De scharnieren zijn te vinden in verschillende materialen zoals roestvrij staal, messing, aluminium en ijzer. De scharnieren van aluminium en roestvrij staal zijn beter bestand tegen weersinvloeden en zijn daarom de ideale keuze voor toegangsdeuren of voor plaatsen die direct contact hebben met vocht, zoals serviceruimtes en badkamers. Huizen in kuststeden of in zeer vochtige steden moeten ook gebruik maken van roestvrijstalen of messing scharnieren. Het aluminium scharnier is de ideale keuze voor MDF-deuren. Zwaardere deuren zoals ijzeren of massief houten deuren vereisen roestvrijstalen scharnieren, die in staat zijn om het zware gewicht van een grote toegangsdeur te dragen die duizenden keren opent en sluit tijdens de levensduur van de deur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *