Inboedelverzekering afsluiten

De inboedelverzekering is een belangrijke verzekering, waar af en toe wat haken en ogen aan kunnen zitten. De voorwaarden van deze verzekering zijn namelijk erg variabel en hangen van de verzekeraar af. Het is daarom belangrijk om niet alleen de prijzen van de verzekering te vergelijken, maar ook de specifieke voorwaarden van de uitkering.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt allerlei soorten schade aan alle verhuisbare spullen in uw huis. Deze verplaatsbare spullen noemt men inboedel. Over het algemeen kunnen de spullen bij elkaar opgeteld veel geld waard zijn. Denk hierbij aan uw televisie, de wasmachine, maar ook de gordijnen of de computer. Daarom wilt u die goed verzekeren tegen bijvoorbeeld waterschade of brandschade. Ook in het geval van inbraak of diefstal is uw inboedel volledig verzekerd. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is ten zeerste aan te raden om een dergelijke verzekering af te sluiten. Belangrijke notitie: bij veel verzekeraars zijn objecten als sieraden met een waarde die hoger liggen dan elfduizend euro, alleen verzekerd wanneer u ze in een kluis opslaat.

inboedelverzekering afsluiten
inboedelverzekering afsluiten

Inboedelverzekering voor studenten

Bent u nog student en onder de 27 jaar? Dan bieden veel verzekeraars een speciale inboedelverzekering aan! Bij deze verzekering voor studenten bent u gewoon verzekerd zoals bij een andere verzekering. Echter is uw premie lager, omdat de maximaal uitkeerbare bedragen een stuk lager liggen als bij de normale inboedelverzekering. Zo zijn niet-elektrische objecten verzekerd tot maximaal tienduizend euro per gebeurtenis en uw elektronica tot tweeduizend euro per gebeurtenis. Het is daarom belangrijk dat u zich bewust bent van de maximale uitkeerbare bedragen van de gekozen verzekeraar en dat u ook een idee heeft van de waarden van uw inboedel. In sommige gevallen is het als student niet waard om de maandelijkse premie te betalen. Echter heeft u als student wel de mogelijkheid om losse bij verzekeringen af te sluiten, zodat het pakket breder wordt naar aanleiding van uw wensen. Hierbij is bijvoorbeeld uw elektronica ook buitenshuis verzekerd.

Goedkope inboedelverzekering of korting

Wie wil niet zoveel mogelijk geld besparen op verzekeringen. Sommige verzekeraars gaan te werk als heuse prijsvechters. Dat geldt vooral op het gebied van verzekeringen. Zo bieden veel verzekeraars uitgeklede varianten van de verzekering aan of geven ze in bepaalde gevallen kortingen. Sommige verzekeraars geven u een aantrekkelijke korting, wanneer u bijvoorbeeld aan kunt tonen dat uw huis het Politiekeurmerk veilig wonen heeft. Daarmee toont u aan dat uw huis goed beveiligd is en de kans op inbraak kleiner is. Een goedkope inboedelverzekering vinden is eigenlijk vrij gemakkelijk. Via het internet zijn er veel vergelijkingswebsites te vinden waar u door middel van het invoeren van uw adres kunt zien welke verzekeraars het goedkoopste zijn. Hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar de specifieke voorwaarden. Deze kunnen namelijk per verzekeraar sterk variƫren. In sommige gevallen bieden verzekeraars de mogelijkheid om een uitgeklede variant van de inboedelverzekering af te sluiten, waarbij bijvoorbeeld alleen brand, inbraak en waterschade verzekerd zijn. Ander creatieve vormen van schade aan inboedel zijn dan dus niet verzekerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *