Het aanschaffen van een houten vloer

Een houten vloer in je huis heeft veel voordelen. Waar moet je op letten als je een houten vloer gaat kopen en hoe zit het met onderhoud?

Waar koop je de vloer?

Een houten vloer kopen doe je het liefst bij een bedrijf dat is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Mocht je onverhoopt een conflict krijgen met de leverancier, dan kun je terugvallen op de garantie van het CBW. Dat geeft een veilig gevoel.

De hardheid van de vloer

Niet iedere houtsoort is even hard. Als je de vloer intensief gaat gebruiken, is het verstandig te kiezen voor een zo hard mogelijke houtsoort. De hardheid van hout wordt uitgedrukt in “Janka”. Hoe hoger het “Janka” getal, des te harder is de vloer. WengĂ© is overigens de hardste houtsoort.

Het onderhoud van de vloer

Mensen die een houten vloer kopen dienen zich te realiseren dat die vloer ook onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk de vloer regelmatig te stofzuigen. Zand en vuil werken als een schuurmiddel op jouw mooie vloer. Daarnaast moet je de vloer een paar maal per jaar behandelen met een speciaal onderhoudsmiddel.

Koop wat extra hout

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het verstandig een geringe hoeveelheid extra hout te kopen. Hiermee kun je eventuele beschadigingen onzichtbaar laten repareren.

Hopelijk heb je nu wat extra kennis opgedaan wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen. Dit kan je helpen bij het kopen van een nieuwe vloer. Veel succes. Mocht je vragen hebben, reageer dan op dit artikel. Wellicht kan ik je verder helpen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *