Het mooie stukwerk van een stukadoor

Een stukadoor in Den Haag brengt een afwerklaag van mortel of gips. Meestal gebeurt dit op muren en plafonds. Hierdoor wordt de ruimte van het huis mooier. De afwerklaag is niet altijd hetzelfde. Vroeger werd specie vaak gebruikt. De specie bestond uit kalk en zand. Tegenwoordig gebruikt men gipsmortel. Je kunt de gipsmortel met de hand aanbrengen. Tevens zijn er machines die de gipsmortel op de muur of plafond spuiten. Voor beidde geldt dat er gebruik wordt gemaakt van een mortel met een rei. De muur en plafond wordt met de mortel met een rei vlak gemaakt. Later wordt het afgewerkt. Dan wordt het mooi en egaal.

Stukprofielen.

Prachtig wordt een wand als de stukadoor gebruik maakt van stukprofielen. Men gebruikt hiervoor de waterpas voor de hoeken. De stukadoor plaats deze van te voren. Hierdoor heeft de stukadoor een goede geleiding om de wand langs af te werken. De profielen geven extra steun wanneer de muur klaar is. Het is belangrijk dat de profielen geplaatst worden. Gebeurt dat niet dan kan je de hoeken niet goed voltooien. De hoeken lopen snel schade op.

Ervaring.

Om een mooie uitkomt te creëren moet je jarenlang ervaring hebben. Bovendien is het wel een zwaar beroep. Het maken van de mortel is zwaar werk.

Wil jij nieuw stukwerk?

Ben jij geïnteresseerd in stukwerk in de woonkamer? Dan kan je eens contact opnemen met sens-afbouw.nl. Zij weten precies hoe ze te werk moeten gaan en kunnen je hier bij helpen.  Je kan contact opnemen wat de kosten hiervoor zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *