Zonnepanelen installeren

Het aanschaffen van zonnepanelen is hoe dan ook een goede keus. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor de natuur, maar ook nog eens voor de energierekening. Jaarlijks kun je met de aanschaf van zonnepanelen honderden euro’s op de energierekening besparen. In dit artikel vertellen we meer over het installeren van zonnepanelen.

Het selecteren van zonnepanelen

De zonnepanelen zullen jaren mee moeten gaan. Het is daarom belangrijk dat je de tijd neemt voor de aanschaf van nieuwe zonnepanelen. Probeer tijdens de zoektocht niet alleen te letten de prijs, maar besteed ook aandacht aan de kwaliteit, de service en de garantie.

Het draagstructuur en zonnepanelen installeren

Wanneer je er voor kiest om de zonnepanelen zelf te installeren, zal je goed voorbereid aan de slag moeten gaan. Alvorens je start met het aanbrengen van de zonnepanelen, zal je een draagstructuur moeten aanbrengen. Deze kant en klare draagstructuren zijn verkrijgbaar via het internet of bij een bouwmarkt. Na het installeren van het draagstructuur kun je de zonnepanelen aanbrengen. Het aanbrengen van het draagstructuur en de zonnepanelen kun je het beste met zijn tweeën doen. Je kan het ook laten uitbesteden aan een elektricien in Den Haag.

Het monteren van de omvormer

Na het installeren van de zonnepanelen plaats je de omvormer. Het beste kun je deze op een koele en goed bereikbare plek installeren. Vervolgens kunnen de kabels aangesloten worden. De DC kabel (of solar kabel) installeer je aan de zonnepanelen en de omvormer. Als je hier klaar mee bent, leg je de AC kabel tussen de omvormer en de zekeringskast.

Tip – lees je van te voren goed in over het aanleggen van elektronische bedrading. Dit kan je namelijk een hoop ellende in de toekomst besparen.

Tot slot

Wanneer je klaar bent met het installeren van de zonnepanelen kun je het hele systeem het beste nog even laten nakijken. Op deze manier ben je er zeker van dat alles goed aangelegd is en kun je eventuele problemen in de toekomst voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *