Kinderfeestjes organiseer je zo

Dat is reden voor een feestje! Vanaf het moment dat je in verwachting bent van je kindje, kun je feestvieren tot en met. Een trend die over is komen waaien uit Amerika: Babyshowers, met de daarbij behorende babyshower versiering. Lees snel verder als je het kinderfeestje onvergetelijk wilt maken.

Soorten kinderfeestjes

Bij het woord kinderfeestje denken we al snel aan een verjaardagspartijtje voor kinderen, maar niets is minder waar. Er bestaan allerlei soorten kinderfeestjes! Om echt iets origineels te doen kun je het beste gaan voor een themafeestje. Kinderfeestjes hebben namelijk veelal een afgezaagd imago en dat hoeft helemaal niet. Er valt namelijk voldoende te vieren. Denk maar eens aan wanneer je kindje geboren is, met een zogenaamde gender reveal party. Daarna vieren we een baby shower ook nog voordat je baby op de wereld is. De eerste verjaardag moet natuurlijk groots gevierd worden. En dan beginnen de echte kinderverjaardagen waarbij vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd kunnen worden. 

Benodigdheden voo kinderfeestjes

Tegenwoordig is het meest belangrijkste wat je kunt doen voordat je aan alle andere voorwaarden denkt, een thema kiezen! Als je dan eenmaal weet wie je wil uitnodigen voor het feestje dan zijn de voorbereidingen echt begonnen. Ieder goed georganiseerd kinderfeestje begint dan ook bij een uitnodiging. Als je wilt kun je al je creativiteit al kwijt in de uitnodigingen, echter kan je ook voor voorgedrukte uitnodigingen gaan. Dan hoef je alleen de details nog in te vullen. Als de uitnodigingen op de post zijn óf gewoon verstuurd zijn via WhatsApp breekt de volgende fase aan: versieringen regelen. Kinderfeestjes lijken tegenwoordig te vallen of te staan bij de aankleding. Afhankelijk van het budget kun je naar een feestwinkel gaan, maar je kunt het ook grootser aanpakken door te kiezen voor een heuse party planner. Tijdens deze regel fase kun je ook eens denken aan een ballonnenboog, wat niet alleen ontzettend leuk staat maar ook prachtige foto’s zal opleveren. Maar ook door het huren van een springkussen, het huren van een bijzondere catering of het inhuren van prinses of superheld, zal het feestje een groot succes worden.

Twee vriendinnetjes
Twee feestelijke vrienden

Maak het feestje onvergetelijk

Groots uitpakken maakt al snel een feestje onvergetelijk. Maar het kan ook heel simpel zijn. Laat je kindje (als het daar de leeftijd voor heeft) meebeslissen in hoe je het feestje organiseert. Stel bijvoorbeeld de vragen:

-Wat mag er niet ontbreken op jouw feestje?

-Welk spelletjes wil je doen?

-Wat wil je eten?

Doe eens gek en neem alles in overweging. Kindertafels doen het ook vaak goed, een tafel bekleden met een vrolijk plastic tafelkleed en dan kan daar alles op. Knutselen, kleuren, maar ook het eten kan als klieder maaltijd worden genuttigd. Het eten verdeel je over de tafel en ieder kindje kan (gewoon lekker met zijn/haar handen) pakken waar hij trek in heeft.  

De feestjes worden gebruikelijk afgesloten met het uitdelen van kleine cadeautjes aan de gasten. Echter is het ook heel erg leuk om een klein aandenken aan de ouders van je kleine gasten te geven. Door polaroid foto’s te maken worden de herinneringen voor eeuwig vastgelegd. De foto’s worden nog leuker, door met accessoires op de foto te gaan. Kortom je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maak er een feestje van voor jong en oud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *