Zowel een spel als mooi in je interieur

Speelgoed in de woonkamer is voor veel mensen een doorn in het oog. De zo smaakvol en met zorg ingerichte kamer wordt binnen de kortste keren vervuild met wanstaltig gekleurd speelgoed en is vaak gemaakt van plastic en in neonkleuren. Gelukkig is er steeds vaker esthetisch mooi speelgoed. Zo is er veel houten speelgoed op de markt. Een klassiek voorbeeld daarvan is schaken

Functioneel decoreren

Interieur Tijdschriften staan vol met mooie woondecoratie. Veel woondecoratie is echter niet erg functioneel. Uiteindelijk wil je geen museum creëren, maar een fijn huis om in te wonen. Denk bij functioneel decoreren aan een mooi warm plaid, een grote geurkaars of een speciale uitvoering van je lievelingsspel. Bijvoorbeeld Rummy, beter bekend als RummiKub. Een ontzettend leuk spel om te om te spelen én ook nog eens heel mooi om ergens in het zicht te zetten.  Vooral de houten uitvoeringen van een spelletje doen het erg goed in een interieur. Hout is een rijk materiaal en past bij allerlei stijlen. Tevens is het natuurlijk leuk om een extra mooi spel uit te zoeken van je lievelings spelletje. Door simpelweg op het internet te kijken naar houten spelletjes vind je enorm veel mooie spelletjes.

De spelletjes kunnen mooie gestyled worden zet ze bijvoorbeeld op een zichtbare plaats in een open kast. Een andere goede optie is om hoekjes te creëren. Dat kan op een bijzettafeltje of gewoon op de salon of eettafel. Dit is leuk te combineren met een vers bloemetje en een kaarsje. Dit zorgt voor meer sfeer in huis.

Voordelen van decoren met spelletjes

Verder zijn ook koffietafelboeken, planten en foto’s een geliefde manier om de woonkamer te decoreren. Maar je lievelingsspelletjes kunnen dus ook fungeren als decoratie. 

Even alle voordelen op een rijtje:

– Het ziet er mooi uit

-Je hebt het spel altijd bij de hand

-Het is goed opgeruimd

-Het is gepersonaliseerd en geen nietszeggende woondecoratie

-Het is niet overdreven duur

-Je kunt het naadloos aansluiten op je interieur

-Je kunt een onafgemaakt spelletje laten staan zonder dat het er rommelig uitziet

-Het is niet woontrend gevoelig

Tips tegen (lelijk) speelgoed

 Je hoeft niet eens een huis vol kinderen te hebben om lelijk speelgoed in de woonkamer te hebben. Dus hoe hou je, je woonkamer opgeruimd en mooi ondanks speelgoed?

-Er is tegenwoordig ontzettend veel en mooi houten speelgoed, dat niet zo erg afsteekt tegen je interieur.

-Door het speelgoed op een plek te houden hou je meer overzicht

-Ook al is het lastig, maar door direct het speelgoed op te ruimen, ziet het er minder chaotisch uit.

-Speelgoed opbergen in een meubel of doos dat aansluit op je interieur, ook dit zorgt voor meer rust.

-Een aparte speelkamer voor het speelgoed

-Of zelfs heel rigoureus, een speelgoed verbod in de woonkamer

Een tafel vol speelgoed
Een tafel vol speelgoed

Maar los van een mooie uitstraling is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je je thuis voelt in jouw huis. Kies dus vooral materialen en producten die jij mooi vindt en waar jij vrolijk van wordt. En als dat wel is met veel speelgoed in je kamer, dan is dat zo. Maar denk dan toch eens na over zo een mooi klassiek houten spel. Want dat ziet er toch ook gewoon heel erg gezellig uit. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.