Landelijk interieur

Een landelijk interieur zie je in veel huishoudens steeds meer. Niet zo gek, want deze interieur stijl geeft rust, comfort en is bovendien sfeervol. Je kunt een landelijk interieur met enkele andere woonstijlen combineren, zoals modern of klassiek. Het geeft je woning een persoonlijke twist en eigen karakter. Toch heeft een landelijke woonstijl opvallende karakteristieke kenmerken die een andere woonstijl niet heeft.

Materialen die gebruikt worden in een landelijk interieur

Veel natuurmaterialen zie je in de landelijke huishoudens. De constructie is meestal van onbehandeld houten vloeren, houten zichtbare balken en bakstenen. De wanden zijn van bakstenen of houten panelen en worden meestal in natuurlijke tinten of wit geschilderd. De ramen zijn vaak voorzien van vouwgordijnen, shutters of gordijnen. De verlichting is sober, maar smaakvol in de vorm van stoffen lampenkappen of armaturen van koper of smeedijzer. Een landelijke inrichting kan een authentieke sfeervolle kachel in huis hebben.
Zomaar een voorbeeld van een landelijk interieur

Meubels en accessoires

Bankstellen in een landelijk interieur zijn meestal van linnen in natuurlijke kleuren en hebben eenvoudige vormen zoals ronde afwerkingen of houten poten, evenals de stoelen die voorzien zijn van stoffen zitkussens. Kasten, boomstamsalontafels en eethoeken zijn ruw opgeschuurd, wat voor een landelijk effect zorgt. Als accessoires zorgen grote en kleinere planten voor groen in huis, opgevrolijkt met een paar gezellige rieten manden. Een mooi eenvoudig, maar kwaliteitskleed voor onder de salontafel. Een mooie spiegel en rustige schilderijen, vazen van glas of keramiek en een porseleinen servies voor op de salontafel, maken de huiskamer af. Een keuken in een landelijke woonstijl heeft meestal een groot fornuis, een afgewerkte houten aanrechtblad en glazen kasten. Iedere kleur kan en past in de landelijke keuken. Landelijke elementen zoals koperen of messing kranen en kastknoppen, geven de keuken een warme uitstraling.

In de slaapkamer zorgt een houten bed, aangekleed met bijvoorbeeld een gehaakte sprei voor het gewenste landelijk slaapinterieur. De kamer heeft houten wandelementen in zachte tinten, zoals olijfgroen, beige of bruin. De vloer van de slaapkamer is met houten vloerdelen of laminaat gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *