Kunst in huis

Onszelf op een bepaalde manier uitdrukken maakt deel uit van hoe wij mensen eigenlijk zijn, van wat wij dragen. Ooit het gevoel gehad iets aan de muur te willen hangen of op een plank te zetten, waar de emotie in verwerkt is van een kunstenaar waarmee je jezelf kunt identificeren. Kunst in huis hebben is de perfecte manier om je smaak, je artistieke interesses en je esthetische voorkeur mee te uiten. Het is spreken zonder woorden met een sterk signaal naar jezelf en anderen.

Met het kijken naar mooie kunstwerken, worden je hersens beloond

Kunst in huis is geen eerste levensbehoefte, maar als we iets mooi vinden dan worden we in de hersenen beloont met de aanmaak van dopamine. Ons systeem reageert nu eenmaal op mooie kunstwerken die ons wat proberen te vertellen. Het kijken naar kunst in huis geeft ons plezier, verlangen en een romantisch gevoel. Het is of dat we door de ogen van de kunstenaar kijken en door de textuur, vormen en kleuren de passie en expressie van zijn creatie kunnen voelen. In vertrekken zonder kunst ontbreekt het aan artistieke expressie, wat zich uit in gebruik aan inspiratie en koestering van creativiteit.

Kunst in huis is er in alle soorten en maten

Kunst in huis doet iedereen verbazen

Wat je voorkeur voor kunst ook is, om een gesprek op gang te brengen kan kunst de perfecte katapult zijn voor ideeën en gespreksstof. Het thuis hebben van de verworven kunstschatten op vakantie kunnen een prima geheugen stimulator zijn voor het herinneren naar welke plaatsen je bent geweest en welke mensen je hebt ontmoet. Elke dag wakker worden en omringd zijn met kunst ‒ waar een verhaal achter schuilt van bepaalde emoties ‒ geven een rijkdom wat niet in geld is uit te drukken.

Voor kunst bestaat altijd ruimte in huis. Als het leuk vindt ‒ vertrouw op je instinct ‒ koop het gewoon. Kunst is natuurlijk ook maat gebonden, houdt daarom wel rekening met de afmeting. Kunst in huis verbetert niet alleen de uitstraling van je leefruimte, maar geeft ook een dimensie in een ruimte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *