Last van een verstopte regenpijp?

De regenpijp van uw woning is vaak een vergeten plek, zeker als het aankomt op het doorspuiten van de afvoer onder de regenpijp. Toch stroomt er zeker in de herfst en winter behoorlijk wat water doo de regenpijp, met bijbehorend blad van bomen, kleine takjes, enzovoorts. Hierdoor is het al snel mogelijk dat uw regenpijp verstopt raakt, wat een vervelende stank met zich meebrengt. Dat is echter nog niet het vervelendste, want door een verstopte regenpijp kan het water geen kant meer op en zal dit langs de muren van uw woning stromen. Een grote kans, dat dit het begin vormt van waterschade! Is uw regenpijp verstopt in Zeist of omgeving? Informeer bij onze loodgieter in Zeist eens naar de mogelijkheden tot het verhelpen ervan. Wij helpen u graag als uw regenpijp verstopt is!

Waterschade door dichte regenpijp

Zoals in de inleiding van dit artikel al werd aangehaald kan een verstopte regenpijp vervelende gevolgen met zich meebrengen. Naast de geur die u in de buurt van uw regenpijp zal ruiken bij een verstopping, kan het regenwater en andere vormen van neerslag geen kant meer op. Het water kiest hierbij voor de kortste weg, waardoor het langs de muren van uw woning naar beneden zal lopen. Dit ziet er in eerste instantie wellicht onschuldig uit, maar kan zorgen voor een vervelende waterschade in uw woning. Het water trekt namelijk langzaamaan in uw muur, waardoor u last zal krijgen van schimmels op uw muren.

Verstopping voorkomen

Als uw regenpijp verstopt is, zal een loodgieter de afvoer doorspuiten om de verstopping op te lossen. Nog beter is het om een verstopping te voorkomen, door over uw regenpijp een kapje te plaatsen die het merendeel van de takjes en bladeren tegenhoudt. Ook is het aan te raden om de afvoer van uw regenpijp eens per half jaar te laten doorspuiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *