Met welke kosten moet je rekening houden voor een dakkapel?

De prijs van een dakkapel is moeilijk vooraf te zeggen. Dat kun je pas doen als je alles hebt bepaald wat en hoe je hem geplaatst wilt hebben. De kosten van een dakkapel kun je namelijk zo hoog maken als je zelf wilt. Natuurlijk zijn er richtprijzen maar ook deze verschillen behoorlijk van aannemer tot aannemer. De kosten van een dakkapel zijn onder andere afhankelijk van de grootte, wie het dakkapel plaatst, hoe je het geplaatst wilt hebben en de te gebruiken materialen.

Montage
Je kan een dakkapel ter plaatse laten opbouwen op een bestaand dak. Dat kan je zelf doen maar beter is het dat door een aannemer te laten uitvoeren. Hij zal precies weten wat er gedaan moet worden. Eerst moet er ruimte vrij worden gemaakt waar het dakkapel moet komen. Als dat is gebeurd dan zal het dakkapel moeten worden opgebouwd. Het opbouwen van het dakkapel door een aannemer zal ongeveer drie dagen in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een prefab dakkapel te plaatsen. Het dakkapel wordt in de werkplaats gemaakt en zal alleen nog het dak geplaatst moeten worden. Hierdoor wordt er veel tijd bespaard. Zo’n prefab dakkapel is door een aannemer in een dag geplaatst.

Materiaal van het dakkapel
Omdat een dakkapel hoog op het dak wordt geplaatst, gaat men tegenwoordig vaak over op het gebruik van kunststof. Wanneer een dakkapel van hout is, zal het met vaste regelmaat geschilderd moeten worden. Omdat hij zo hoog is geplaatst, is dat altijd een lastig karwei. Een kunststof dakkapel heeft praktisch geen onderhoud nodig.

Kostprijs van een dakkapel
Een exacte prijs voor een dakkapel is moeilijk vooraf vast te stellen. Er zijn richtprijzen. Zo zullen dakkapel prijzen, die standaard wordt uitgevoerd, met een hoogte van 150 cm en een breedte van 250 cm als richtprijs €3000,- hebben. Van kunststof betaal je voor dezelfde maat ongeveer €3700,- en van polyester ongeveer €4200,-. Laat vooraf meerdere offertes maken want de onderlinge prijzen kunnen van aannemer tot aannemer behoorlijk verschillen. Neem die aannemer waar u een goed gevoel bij heeft. Neem niet altijd de goedkoopste en bespreek de offerte samen nog eens goed door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *