Jouw Inboedelverzekering vergelijken

Wat verzekert een inboedelverzekering

Je inboedelverzekering is belangrijk voor alle spullen die in je huis staan. Stel er breekt brand uit of er wordt ingebroken. Je waardevolle spullen zijn verloren gegaan en daar komt de inboedelverzekering om de hoek kijken. Het is dus slim om je inboedel goed te verzekeren.

Vergelijk je inboedelverzekering

Als je al een inboedelverzekering hebt dan is het slim deze eens te vergelijken met de inboedelverzekering van een andere verzekeraar. Het oversluiten kan je een hoop geld bespraren. Het is wel belangrijk dat je ook de voorwaarden vergelijkt.

Welke voorwaarden zijn belangrijk?

Bedenk voor jezelf wat je belangrijke verzekeringsvoorwaarden vindt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘eigen schuld schades’ ook mee te verzekeren. Als je je laptop dan uit je handen laat vallen dan wordt deze schade ook door de verzekeraar uitbetaald. Vergelijk dus geen appels met peren. Schade door eigen schuld wordt vaak meeverzekerd onder de naam ‘All-Risks’.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Vaak valt de aansprakelijkheidsverzekering ook onder de inboedelverzekering. Als dit bij jou zo is dan is het slim om deze ook mee te nemen bij het vergelijken. De aansprakelijkheidsverzekering keert schades uit die je aan anderen veroorzaakt hebt. Als je bijvoorbeeld tegen een stilstaande auto aanfietst.

Vergelijk de prijs

Je vergelijkt behalve op de voorwaarden natuurlijk ook op de prijs want de prijs is een belangrijk onderdeel van de inboedelverzekering. Er zijn verschillende websites waar je de inboedelverzekering kunt vergelijken.

De inboedelverzekering valt onder de woonhuisverzekering. De website vergelijkt voor jou een hele hoop inboedelverzekeringen en laat je de voordeligste aanbieders zien. Je hoeft alleen de voorwaarden nog naast elkaar te leggen en een keuze te maken. Het afsluiten kan vervolgens via internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.