Tafelhaarden zorgen voor sfeer in de tuin

Wat is een tafelhaard?

Een tafelhaard is een “vuurplaats”op tafel. Meestal wordt hiervoor geen hout maar een brandstof gebruikt. Vaak zit er ter bescherming glas omheen. Overigens is het glas ook handig om het vuur niet door de wind uit te laten gaan.
De tafelhaard geeft warmte maar de sfeer is meestal de grootste reden om een tafelhaard aan te schaffen.

Welke brandstof wordt voor de tafelhaard gebruikt?

Voor een tafelhaard kunnen meerdere soorten brandstof gebruikt worden. Dit is wel afhankelijk van het type tafelhaard. De één zal op aardgas branden, zoals de tafelhaard gas. Terwijl de ander gemaakt is om propaan te gebruiken. Aardgas heeft een vaste aansluiting nodig vanuit huis. Bij propaan zit het gas in gasflessen. Er zijn zelfs kleine tafelhaardjes die op een waxinelichtje werken!

Is de tafelhaard afhankelijk van de seizoenen?

Het leuke aan een tafelhaard is de mogelijkheid om ook in de winter te genieten van je terrasje. Lekker met een berenvel om het vuurtje zitten is toch prachtig! Zowel in de zomer als in de winter is de tafelhaard dan ook te gebruiken. Zorg er wel voor dat hij afgedekt wordt bij een regenbui!

Soorten.

Tafelhaarden kunnen ingebouwd zijn en dus een vrij grote omvang hebben. Maar ook kleine varianten die je op tafel kan zetten zijn te koop.  Wil je een vuurtafel of een tafelhaard kopen? Dan kan je terecht bij Vivencia Vuur. Zij hebben een uitgebreid aanbod met tafelhaarden die op gas werken. De tafelhaarden kun je tegen een scherpe prijs kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *