Jouw inboedel bestellen in China

Je bent zuinig op je geld. Dat is iedereen tegenwoordig in deze tijden. Je wilt daarom ook je inboedel laten overkomen uit China. Dit is natuurlijk een slim idee. Maar er gelden ook een aantal regels voor om de kwaliteit controleren in China te waarborgen.

 

Dit is het ultieme rampscenario van menig huishouden: de bestelde handelswaar uit China arriveert eindelijk en vervolgens blijkt het niet te voldoen aan de strenge Europese normen. De Chinese kwaliteitscontrole is ondermaats gebleken. Tot overmaat van ramp zijn de producten bovendien al verkocht en wachten jouw afnemers op hun bestelling. Deze situatie valt te voorkomen. Hoe? Laat zelf de kwaliteit controleren in China!

Waarom zijn de meubels uit China soms zo slecht van kwaliteit?

De Chinese consumentenmarkt wijkt sterk af van de Nederlandse. De gemiddelde Chinees let niet op de duurzaamheid van het artikel dat hij koopt; het hoeft niet lang mee te gaan. De nadruk ligt op goedkope producten. Dat prijs en kwaliteit aan elkaar gerelateerd zijn, daar lijkt men in China niet wakker van te liggen. Bijvoorbeeld als je kijkt naar de inboedel van mensen in China. Dit is vaak niet best.

Hoe werkt dat, kwaliteit controleren in China?

Grote ondernemingen maken vaak gebruik van een eigen kwaliteitscontroleur die ter plaatse het productieproces beoordeelt. Voor kleinere bedrijven is dat echter financieel niet op te brengen. Een aantal ondernemers hebben een gat in de markt gezien en specialiseren zich in kwaliteitscontrole in China. Deze bedrijven fungeren als intermediair tussen de Chinese fabrikant en de Europese afnemers. Wil je begeleiding bij inkopen in China voor je inboedel? Dan moet je dat zeker doen!

Waarop wordt gecontroleerd?

De kwaliteitsinspecties concentreren zich onder andere op de gebruikte materialen, productieprocessen en de inzet van gekwalificeerd personeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.