Wat kost een dakkapel?

Wat een dakkapel kost, hangt vooral af van de vraag: Wat doe je zelf en wat laat je doen? Alles zelf doen is uiteraard het goedkoopst. Je kunt ook een deel van het werk zelf doen en alleen voor het specialistische werk een bedrijf inhuren. Je moet rekening houden met drie kostenposten:

De dakkapel zelf

Prefab dakkapellen zijn in vele formaten en stijlen verkrijgbaar. Zodoende zijn de dakkapel kosten ook behoorlijk uiteenlopend. Een handige doe-het-zelver kan zelf een dakkapel timmeren, eventueel met een gekocht kozijn als uitgangspunt. Je kunt deze in een schuur bouwen of ter plekke, maar dat doe je niet even in een weekend en regen wordt dan al snel een probleem.

Het plaatsen van de dakkapel

Een prefab dakkapel wordt van buiten geplaatst. Je hebt daarvoor een kraan en een steiger nodig. Ervaren vakmensen – zoals een dakkapel specialist – plaatsen een dakkapel in een dag. Zij werken de dakkapel dan ook diezelfde dag aan de buitenkant af. Deze kosten zijn goed besteed geld.

De afwerking

Tenslotte de afwerking aan de binnenkant. De dakkapel moet netjes aansluiten op de schuine wand en het beschot eronder, misschien wil je een vensterbank, zonwering en gordijnen, en misschien wil je de hele kamer een opknapbeurt geven. Veel klussers doen dat sort werk zelf.

Kortom: je kunt veel besparen op de kosten van een dakkapel door zoveel mogelijk zelf te doen, maar onderschat het niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *