Verandering is vernieuwing

Als je toe bent aan een nieuwe inrichting voor de slaapkamer, hief je soms maar op weinig vlakken verandering aan te brengen om het geheel een nieuw uiterlijk te geven. Al met het veranderen van een slaapkamerkast kun je een kamer een nieuw gezicht geven.

Praktisch

Een schuifdeurkast is een praktische oplossing, omdat je alleen de ruimte van de kast nodig hebt. Je hebt geen last van omslaande deuren, dus je hoeft ook nergens anders rekening mee te houden. Schuifdeurkasten bestaan in vele formaten, maar praktisch is het natuurlijk als het een gehele muur beslaat die je anders toch wel kwijt bent. Neem ook vooral een zo hoog mogelijke schuifdeurkast. Op een kast zet je vaak toch weinig meer, dus vul de ruimte maar op voor zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte.

Afscheiding

Schuifdeurkasten kunnen ook handig zijn als afscheiding van twee ruimtes. Juist als je redelijk klein behuisd bent, kun je op deze manier toch verschillende ruimtes creƫren. Niet alleen in kleinere huizen kunnen schuifdeurkasten van pas komen, ook in de grotere huizen kunnen ze een mooie ruimte goed verdelen.

Combineer het met leggen van laminaat

Vaak worden maar een of twee klussen tegelijk gecombineerd binnen het huis. Zo kan je dus ook laminaat leggen, wanneer er eigenlijk meer te doen is binnen de woning. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van je schuifdeurkasten. Wanneer je deze gaat vervangen, kan je bijvoorbeeld ook laminaat gaan leggen. Je bent op dat moment toch al aan het restylen.

Indeling

De indeling van schuifdeurkasten zijn vaak ook erg handig. Veel verschillende gedeeltes waarin je zowel hang- als legmogelijkheden hebt. Soms verschijnen er achter een schuifdeur ook nog lades of ruimte om bijvoorbeeld dozen of manden neer te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.