Wat kan je met led verlichting?

In moderne huizen vindt men tegenwoordig meer en meer led verlichting strips. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opmars van de led verlichting zelf.

Werking

Wat is nu zo’n led verlichting strip? Alles zit in de naam van het product. Het is letterlijk een lange of korte strip (dit is volledig naar eigen keuze) die gevuld is met allerlei led lichtjes. Meestal zijn de strips zelfklevend wat het extra handig maakt om ze zelf te plaatsen.

Toepassingen

Er zijn vele toepassingen mogelijk met de led verlichting strips. Ze zijn ideaal voor sfeer verlichting maar ook voor functionele verlichting zoals voor oriƫntatie op de oprit of als veiligheidslicht achter in de tuin.

Zuinig

Led licht wordt ook wel is het koude licht genoemd. Dit komt omdat er bij led verlichting zo goed als al de energie naar de eigenlijke verlichting gaat en niet naar warmte zoals bij de gloei of spaarlamp. Dit maakt van led verlichting strips een zeer zuinige investering die men vaak terugziet op de energie rekening.

Uitzicht

De lichtjes geven een mooi gezellig effect. Tegenwoordig zijn er zelfs verschillende soorten led lichtjes die van kleur kunnen wisselen en waar zelfs een afstandbediening bij zit.

Je kan de led verlichting strip dan ook een goede en zuinige investering noemen.

Wanneer je een nieuwe led verlichting strip wilt kopen, kan je deze aanschaffen bij ijzerwarenwinkel.org. Zij kunnen dan advies geven over welke led strip dan de beste oplossing is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *