Welke soorten lichtkoepels zijn er?

Lichtkoepels laten een grote hoeveelheid licht door. Het is over het algemeen een aanwinst voor woningen, maar ook voor scholen en zorginstellingen. Er zijn vele soorten lichtkoepels verkrijgbaar. Niet alleen kunt u kiezen uit veel verschillende soorten maten maar ook voor de vorm en kleuren. Voor wat betreft het materiaal zijn ze uitvoerbaar in acrylaat, polycarbonaat en glas. Het is ook mogelijk een zonwerende- of inbraakwerende lichtkoepel aan te schaffen.

Acrylaat lichtkoepels worden het meest gebruikt in de praktijk. Zij laten van alle lichtkoepels het meeste licht door en ze zijn goed bestand tegen de vele weersinvloeden die we hebben. Er is voor iedere toepassing, of het nu gaat om een woning of een schoolgebouw, wel een acrylaat lichtkoepel toepasbaar. Ze zijn leverbaar in veel verschillende vormen zoals rond, vierkant, rechthoekig, bolvormig, piramide vormig en halfhoog.

De polycarbonaat lichtkoepels zijn zeer sterk, wel 300 maal sterker dan glas. Zij zijn dus vooral toepasbaar op die plaatsen waar een goede lichtinval een vereiste is maar ook de slagvastheid groot moet zijn. Deze soort lichtkoepel is brandveilig en houdt de UV straling tegen.

Lichtkoepels van glas zijn er in overvloed. De hoge isolatiewaarde en vermindering van het geluid dragen bij aan het comfortabele gebruik. Door de hoge isolatiewaarde is hij energiebesparend. Ook als hij voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen draagt hij bij aan de inbraakveiligheid. Ze zijn uitvoerbaar als enkel, dubbel en zelfs tot vier wandige beglazing.

Zonwerende lichtkoepels zorgen ervoor dat de ruimte waar de lichtkoepel is geplaatst niet te warm wordt. Warmte werende lichtkoepels laten wel minder licht door dan een gewone heldere lichtkoepel.

Voor het gebruik van een inbraakveilige lichtkoepel is het van belang dat u een lichtkoepel gebruikt die voldoet aan de NEN 5096 weerstandsklasse 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.